
Exemplul lor chiar este un succes care merită făcut public, pentru că întărește ideea sloganului “Crează-ți norocul”, ales de colegii din ASSOC implicați în proiect tocmai pentru a sublinia importanța deciziilor personale.
Întâi, echipa de proiect a cunoscut-o pe mamă, care la vârsta de 53 de ani s-a angajat pentru prima dată cu acte în regulă cu ajutorul colegilor noștri. A început lucrul la Aramis, companie care avea nevoie de forță de muncă, iar în scurt timp a devenit una dintre angajatele model. Și-a luat foarte în serios responsabilitățile de locul de muncă și n-a lipsit nicio zi.
Ulterior, și fiica acesteia, de 17 ani, și-a manifestat interesul să fie angajată, dar echipa de proiect a îndrumat-o spre cursurile de inițiere organizate pentru persoane ca ea. Între timp, consilieri specializați auprogramat cu tânăra întâlniri în care s-a discutat serios despre ce obligații presupune statutul de angajat, responsabilitățile pe care le implică, dar și dificultățile care pot să apară datorită etniei. Mădălina nu a dezarmat, astfel încât, după mai multe interviuri, s-a angajat ca ajutor bucătar.
Loredana Mihaly, una dintre colegele noastre și una dintre susținătoarele Mădălinei, a recunoscut că a trăiat la fel de intens ca și adolescenta sentimentul bucuriei angajării. “Asta e lumea în care tinerii, indiferent de statut social ș de etnie, merită o șansă pentru a intra în câmpul muncii. Mădalina lucează, se duce cu drag la muncă, e încântată de echipă, iar în familia lor s-a instaurant mândria și încrederea ca le va fi mai bine, prin muncă, prin respect și armonie”, a spus Loredana Mihaly.
Asta e bucuria unui proiect reușit, cei care nu ar fi avut sanse sunt încurajați, îndrumați și acompaniați până la momentul succesului și mai departe de acesta.