6 iunie 2023 – Comunicat încheiere proiect

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

“Creează-ţi norocul!”
Acesta a fost sloganul lansat de echipa proiectului “Dezvoltarea comunităţii prin măsuri integrate”, care, în urmă cu doi ani, şi-a propus să ofere o şansă comunităţii marginalizate din Baia Sprie.
În ziua bilanţului final al proiectului, membrii echipei au motive să fie mulţumiţi, pentru că succesul lor este, de fapt, al tuturor persoanelor care au fost implicate inn activităţile desfăşurate în toată această perioadă.
“În cele patru activităţi principale ale proiectului au fost implicaţi 277 de participanţi, majoritatea inactivi cu nivel scăzut de educaţie, dezavantajaţi, cu pondere importantă de minoritate romă. Dintre aceştia, 260 au beneficiat de servicii sociale oferite de administraţia din Baia Sprie în cadrul unui serviciu social nou înfiinţat: Serviciul de Asistenta Comunitară. De asemenea, 25 de copii au beneficiat de sprijin pentru creşterea accesului şi participării la educaţie, în cadrul infrastructurii hard dezvoltate prin PNDR de Primăria Baia Sprie şi prin operaţionalizarea infrastructurii sociale de către Liceul de Transporturi. Alţi 243 de adulţi au fost implicaţi în activităţi de informare, consiliere şi mediere pe piaţa muncii, 55 dintre aceştia, din care 35 de etnie romă, fiind angajaţi, iar acesta este este un real succes”, a detaliat managerul de proiect.
COMUNICAT