2 Mai 2023 – Norocul și-l face omul cu mâna lui

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype
Proverbul românesc este 100% valabil în cazul Rozaliei și Mădălinei, mamă și fiică implicate în proiectul “Dezvoltarea comunității prin măsuri integrate”, adresat comunităților vulnerabile din Baia Sprie.
Exemplul lor chiar este un succes care merită făcut public, pentru că întărește ideea sloganului “Crează-ți norocul”, ales de colegii din ASSOC implicați în proiect tocmai pentru a sublinia importanța deciziilor personale.
Întâi, echipa de proiect a cunoscut-o pe mamă, care la vârsta de 53 de ani s-a angajat pentru prima dată cu acte în regulă cu ajutorul colegilor noștri. A început lucrul la Aramis, companie care avea nevoie de forță de muncă, iar în scurt timp a devenit una dintre angajatele model. Și-a luat foarte în serios responsabilitățile de locul de muncă și n-a lipsit nicio zi.
Ulterior, și fiica acesteia, de 17 ani, și-a manifestat interesul să fie angajată, dar echipa de proiect a îndrumat-o spre cursurile de inițiere organizate pentru persoane ca ea. Între timp, consilieri specializați auprogramat cu tânăra întâlniri în care s-a discutat serios despre ce obligații presupune statutul de angajat, responsabilitățile pe care le implică, dar și dificultățile care pot să apară datorită etniei. Mădălina nu a dezarmat, astfel încât, după mai multe interviuri, s-a angajat ca ajutor bucătar.
Loredana Mihaly, una dintre colegele noastre și una dintre susținătoarele Mădălinei, a recunoscut că a trăiat la fel de intens ca și adolescenta sentimentul bucuriei angajării. “Asta e lumea în care tinerii, indiferent de statut social ș de etnie, merită o șansă pentru a intra în câmpul muncii. Mădalina lucează, se duce cu drag la muncă, e încântată de echipă, iar în familia lor s-a instaurant mândria și încrederea ca le va fi mai bine, prin muncă, prin respect și armonie”, a spus Loredana Mihaly.
Asta e bucuria unui proiect reușit, cei care nu ar fi avut sanse sunt încurajați, îndrumați și acompaniați până la momentul succesului și mai departe de acesta.