26 aprilie 2023 – Creează-ți norocul! Investiții sociale în aptitudini și competențe.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

Creează-ți norocul! Investiții sociale în aptitudini și competențe.
În iunie 2021, la momentul lansării proiectului “Dezvoltarea comunității prin măsuri integrate”, echipa ASSOC și-a stabilit câteva obiective clare pentru creșterea gradului de incluziune socială, combatere a sărăciei și a oricăror forme de discriminare în comunitățile orașului Baia Sprie și limitrofe acestuia.
Acum, cu aproape o lună înainte de finalizarea proiectului, echipa de proiect a început să își facă bilanțul, iar rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare, pentru că măsurile sociale aplicate au avut efecte benefice pentru mulți dintre localnici. Fie că au fost beneficiari direcți, fie membri ai familiilor acestora, oamenii s-au putut bucura de activitățile specifice în domeniul educației, ocupării în muncă, informării și consilierii, precum și promovării multiculturalismului.
Chiar dacă munca pe teren nu a fost întotdeauna ușoară, s-au înregistrat succese, iar cele mai vizibile au constat în certificatele și diplomele eliberate participanților la cursurile gratuite organizate prin proiect. Cea mai recentă grupă, care a absolvit cursul de competențe digitale, a trecut examenul cu brio, iar de acum cursanții, unii chiar de vârsta a treia, pot proba prin cunoștințele dobândite că sunt pregătiți penttru procesul de digitalizare al României.