30 septembrie 2021 – Investiții sociale în aptitudini și competențe

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

Despre investiții sociale în aptitudini și competențe este vorba în proiectul “Dezvoltarea comunității prin măsuri integrate”, pe care ASSOC îl desfășoară în Baia Sprie, împreună cu Primăria și Liceul Auto din localitate.

Pentru 250 de persoane din grupuri vulnerabile se vor crea planuri de interventie cu activităţi specifice, copiii urmând să fie ajutați să își continue școala, părinții să își găsească un loc de muncă sau să urmeze cursuri care să le crească competențele, iar comunitatea să se dezvolte.

Un exemplu este și cursul de inițiere în competențe informatice / digitale care se desfășoară zilele acestea. Cursanții primei serii provin din grupuri vulnerabile, iar echipa de proiect i-a readus pe unii în băncile Școlii Gimnaziale “Ioan Slavici” Tăuții de Sus, pe care unii au abandonat-o fie din cauza lipsurilor materiale, fie a dezinteresului. Cei care au “spart gheața” și au acceptat provocarea echipei de proiect s-au gândit că certificatul îi va ajuta să își găsească un loc de muncă mai bine plătit, dar și că se vor descurca mai rapid, iar aplicațiile de pe calculaor și telefon nu îi vor mai bloca.